Recept Cornucopia soep Een soep vol kruiden om je lichaam te voeden Een recept van Nick Polizzi van het Sacred Science team
Cornucopia soep
Soep voor in de herfst en de winter
Als de bladeren vallen en de dagen kouder en korter worden
Ongeacht het weer ben ik vastbesloten om naar buiten te gaan en het hele jaar door te genieten van de verschillende seizoenen.
Om twee redenen ben ik een vast voorstander om niet altijd binnen te blijven 1. Frisse lucht, hoe koud het ook is, is essentieel voor onze gezondheid en de ontwikkeling van onze kinderen. 2. Naar buiten gaan en het zonlicht bestrijdt de emotionele / spirituele blues die vaak voorkomt tijdens de donkere dagen van het jaar zoals in de herfst en de winter, of wanneer je te lang binnen zit.
Als je het fijn vindt om ook in de koudere maanden veel buiten te zijn, moet je ervoor zorgen dat je je lichaam goed wapent tegen de koude door het te voeden met de beste voeding en kruiden die binnen je budget passen. Met dat in gedachten, maak ik thuis graag een voedingsrijke met kruiden gevulde soep. Hoewel je niet echt fout kunt gaan met soepen op basis van bouillon als je ziek bent, zijn er sommige soepen die sneller en effectiever werken dan andere vanwege de helende aard van hun ingrediënten.
De soep hieronder naar oud Italiaans recept, is voor velen een echt lievelings recept. Niet alleen omdat het super lekker is maar ook omdat het buitengewoon goed voor je is. . Het heet Cornucopia Soep oftewel “De Hoorn des overvloeds” soep.
De Italiaanse kruiden in dit recept staan bekend om hun vermogen om uw ademhalingssysteem te openen en tegelijkertijd de binnenkant van uw keel te verzachten en eventuele congestie op de borst te verminderen. Borstcongestie is een term voor overtollig vocht of slijm in de longen.
Het kruiden duo kurkuma en zwarte peper werkt samen om ontstekingen over je hele lichaam te verminderen en zowel de knoflook als de gember helpen de aanwezigheid van bacteriële of virale infecties te bestrijden! Ondertussen bieden de groenten een breed scala aan vitamines en mineralen om uw lichaam snel weer gezond te maken. Deze heerlijke soep deelt dus een serieuze genezende stoot uit.
Ingrediënten (vers):
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
1 theelepel salie
1 theelepel basilicum
1 laurierblad
3 teentjes knoflook
Gember (hoeveelheid naar eigen wens)
1/2 ui in blokjes gesneden
2 wortels in stukjes gesneden
2 courgettes in stukjes gesneden
7 kleine portobello paddenstoelen in vieren gedeeld
3 middelgrote zoete aardappelen in stukjes gesneden
1 bosje boerenkool
Zeezout (naar smaak)
Bereidingswijze:
1. Fruit de uien, knoflook en gember tot ze geurig zijn 2. Voeg champignons, wortelen, courgette toe tot ze zacht genoeg zijn om met een vork te prikken 3. Bedek alle groenten met water en breng aan de kook 4. Voeg alle kruiden toe 5. Voeg de aardappelen toe, dek af en laat 20 minuten koken 6. Voeg de boerenkool toe, dek af en kook gedurende 20 minuten 7. Zout naar smaak
Pak een kom en een lepel en eet alle genezende voordelen op die deze heerlijke soep te bieden heeft!